Royex tändapparat Bart 1

Tändapparat BART 1

Bart 1 är en kraftig tändapparat med manuell uppladdning (via handvev) som inte kräver några batterier. Den manuella uppladdningen genererar inte bara tillräcklig energi för initiering utan även en testström för kretstest. En inbyggd kretstestare kontrollerar tändkretsens motstånd för att hitta kortslutningar, avbrott eller överbelastade kretsar innan försök till initiering. Denna funktionalitet mer eller minde eliminerar risken för feltändning på grund av problem med tändkopplingen vilket är den största orsaken till skador vid initiering. Bart 1 är även lämplig för initiering av standardsprängkapslar.

Bart 1 är en kompakt, lätt enhet som levereras i ett heltäckande aluminiumchassi. Det tätt slutande ytterchassiet överensstämmer med samtliga NEMA standarder och är klassificerad som en IP65 produkt under den internationella IEC 65029 standarden. Detta innebär att apparaten är stänk och dammtålig och kan användas säkert även i de mest krävande miljöerna.

Bart 1 levereras med temperaturkompenserande kretsar för att säkerställa funktionen under kalla väderförhållanden samt säkerhetsfunktioner som automatiskt laddar ur apparaten när kretstestaren är påslagen.

TEKNISK SPECIFIKATION

Maximalt tillåtet motstånd: Ω 700

Maximal Spänning: V 940

Energi: J 9.3

Kondensator: µF 23

Tändimpulsens varaktighet: ms 4

Kondensatorladdning: 10 – 12 vev varv

Kapacitet: 270 klass I tändare (2,5 Ω) 

Testning av krets: Tvåfärgad LED (röd / grön)

Testström (max): mA 1

Strömförsörjning: Handvevad

Storlek: mm 200 x 143 x 55

Skyddsnivå: IP65